Tips

Tips

[dt_divider style=”narrow”/]

Houtrot, laat uw schilder er naar kijken !!!

 

Houtrot 2

 

Houtrot 2a

Reinigen belangrijk voor het behoud van schilderwerk

Door de jaren heen hebben wij ervaren dat schilderwerk dat regelmatig wordt gereinigd, een veel langere levensduur heeft. En indien er iets aan de hand is, dit ook eerder wordt gezien. Momenteel gebeurt dit eventueel door uzelf indien u nog op de ladder durft of door de glazenwasser. Meestal geldt dit alleen voor het raamwerk en worden de goten, overstek en dakkapel niet meegenomen. Resultaat is dat na een jaar of 2 deze onderdelen zwaar bevuild zijn en het schilderwerk er uitziet of dit al jaren geen onderhoud heeft gezien. Wij hebben het klimmateriaal en de ervaring in het klimmen en schoonmaken van schilderwerk op hoogte. Daarbij hebben wij de expertise om het schilderwerk ter plekke te beoordelen en indien nodig in overleg met U een probleem aan te pakken. Dit resulteert in een mooiere uitstraling van uw woning een langere levensduur van uw schilderwerk en een spreiding in de kosten.

 

Wie kent het niet, de ergernis van verkeerde glaslatten!!!

sas 1

sas 7

De situatie die ik u hier laat zien, is van toepassing bij vele woningen.
De oorzaak: een “ventilatie lat” in combinatie met verkeerde spijkers.
Het resultaat hiervan is houtrot.

sas 2

sas 3

Doordat vuil en vocht niet weg kunnen, gaat de spijker roesten en veroorzaakt een lek in de verflaag, met alle gevolgen van dien.
Dit gebeurt zowel bij zacht- als ook hardhout.
Bij een vochtgehalte van 20% en meer krijgt u houtrot.

sas 9

sas 11

De oplossing hiervoor is eenvoudig, een “neus lat” in combinatie met RVS spijkers of schroeven.
Deze methode staat garant voor jarenlang geen omzien hebben naar vuil onder de glaslat, en zodoende dus ook geen houtrot.

sas 10

sas 12